Известие

Collapse
No announcement yet.

масло/мнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Няма значение с чип ли е или не, колата не трябва да гори масло. Моя проблем беше малко по-голям от твоя и беше от него.
    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Bogomil Покажи съобщение
      Да ползвам темата и аз. Моята взе нещо доста да гори...около литър на 1000 км което си е много за JTD 115 коня (макар и с чип). Съмнява ме шибаното турбо ама дали не е добра идея да сменя маслото с по гъсто...сега съм с 5W40, ако опитам с 10W40 дали няма да се пооправи?
      По прости сметки това са 10 литра на 10 000 км, тоест два пъти повече от колкото наливаш при смяна на маслото. Което си е аларма за доста сериозен проблем, който трябва бързо да отстраниш и то не със смяна на вискозитета на маслото
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Литър масло на 1000 км си е много,със смяната на вискозитета на маслото няма да решиш проблема с расхода на масло . Отстрани проблема и продължи да си караш с 5w40

Comment

За толкова голям разход, вероятно правилно си се насочил към турбината. Или това, или от някъде тече.
          Alfa Romeo 156 Sportwagon, 1.9JTD, вътрешен фейслифт.

Comment

Първоначално публикувано от Penev Покажи съобщение
            За толкова голям разход, вероятно правилно си се насочил към турбината. Или това, или от някъде тече.
            Не е особено омаслено по мотора, но забелязвам че като настъпя след 2500-3000 оборота някъде една чернилка излиза отзад и като му бръкна изодзадзе е мазно...което ме кара да мисля че си е масло, а не сажди. Лятото сега не го правеше но началото на Март като я взех малко синьо излизаше на студен двигател

Comment

Ако те съмнява турбото, по-дебелото масло по-скоро ще ти влоши проблема зимата, ако паднат много температурите. Сиреч, може да хвърлиш турбината. 10W мисля, че ще дойде гъстичко, докато подгрее колата при ниски температури и трудно да подкачи, за да я смаже.
              Last edited by Penev; d.m.y г., 00:26.
              Alfa Romeo 156 Sportwagon, 1.9JTD, вътрешен фейслифт.

Comment

Working...
              X